Activiteiten en evenementen

 

Hier houden we u op de hoogte van de activiteiten op en in de omgeving van Camping, B&B de Plakken in Heerde.

Ronde van heerde Koningsdag

Ronde van Heerde

27 APRIL

De Klassieker onder de wielercriteriums! Wie wordt er dit jaar Koning van Heerde?

Twee wedstrijden: Sportklasse/Masters en Elite/Beloften (onderdeel van het Veluweklassement).

14:00 Sportklasse
15:30 Amateur

Tijdens Koningsdag in het centrum van Heerde.

Voor actuele informatie, volg Velosport Veluwe op Facebook.

meer info
Holland_Cup_skeeleren_in_Heerde_2023

Holland Cup Skeeleren

5t/m7 MEI

Holland Cup brengt wereldtop skeeleren naar Heerde

Ruim 350 deelnemers uit 30 landen zullen van 5 t/m 7 mei strijden op de skeelerbaan in Heerde in de Holland Cup, drie dagen lang zal er gestreden worden in de Holland Cup, een evenement dat deel uitmaakt van de Europacup Skeeleren, een competitie over 9 wedstrijden verdeeld over Europa.

De eerste 3 evenementen zijn al verreden in Spanje, Portugal en Duitsland waar ook het weekend voor Heerde nog een evenement op de kalender staat. Heerde is dus de vijfde in de rij. De deelnemers komen uit de verschillende Europese landen, maar ook van ver daarbuiten, zoals onder andere China, India, Colombia, Israël en Iran.

Tussen de deelnemers bevinden zich ook diverse Europese en Wereldkampioenen. Zij strijden in verschillende leeftijdscategorieën, Kadetten – Youth – Junioren en Senioren. Iedere dag worden er twee afstanden per categorie verreden. Ook de Nederlandse Lianne van Loon, Europees Kampioen op de marathon zal willen tonen dat zij bij deze toppers hoort te staan.

De wedstrijden worden verreden op de supersnelle 200 meter baan die vorig jaar weer van een snelle coating is voorzien.

Vrijdag wordt er vanaf 14.00 uur gestreden op de 200 meter dual tijdrit en de Puntenkoers

Zaterdag start men vanaf 10.00 uur voor de 500 meter en de Afvalkoers

Zondag is de eerste start om 9.30 uur en worden de 1000 meter en een race in line verreden.

Voor de Nederlandse deelnemers is dit ook een belangrijke wedstrijd want deze wedstrijd telt als een belangrijk kwalificatiemoment voor de Europese en Wereldkampioenschappen die later in het seizoen worden verreden in respectievelijk Frankrijk en Italië.

De wedstrijden voor de Holland Cup zijn gratis te bezoeken, mede door de steun van het Ondernemers Fonds Gemeente Heerde.

meer info
molen_de_vlijt

Molendag

FIETSTOCHT MOLENDAG ZATERDAG 13 MEI MET MOLENS, BIER, IJS EN GLUREN NAAR WEIDEVOGELS
Het comité molen de Vlijt heeft voor zaterdag 13 mei 2023 een fietstocht op poten gezet waarbij de deelnemers naast een bezoek aan een vijftal molens, ook het proces van bierbrouwen volgen, genieten van heerlijk boerenijs, ze kunnen gluren naar weidevogels en genieten van het piratenkoor Wapenveldse Padd'n. Starten kan die dag in Wapenveld, Heerde en Veessen. De fietstocht is ongeveer 30 km.

Met de organisatie van de fietstocht herstelt het comité de traditie die door de uitbraak van corona werd gebroken. De route is uitgezet door de gemeente Heerde met een uitstapje naar Marle. Deelnemers kunnen starten kan tussen 10.00 en 13.00 uur op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld, bij Bats! naast de molen aan de IJsseldijk in Veessen en bij Jobse&Jobse in de watermolen aan de Beeklandseweg in Heerde.

meer info
Heerdelijk_Festival_poster_op_markt

Heerdelijk Festival

Heerdelijk Festival brengt op 10 juni 2023 een cultureel festival naar het Van Meurspark in het centrum van Heerde!

Het Heerdelijk festival is een feestelijk en cultureel festival in de gemeente Heerde. Tal van culturele organisaties en verenigingen zullen zich presenteren aan het grote publiek in een aantrekkelijke mix van muziek, theater, dans en workshops. Er zullen naast de optredens tal van activiteiten zijn voor jong en oud. Voor de jonge kids komt er een heus Tipi tentendorp. Een bekende band zal het festival afsluiten met goede muziek.

Heerdelijk is een nieuwe, uitgebreidere vorm van de jaarlijkse Culturele Markt. Het zal hoofdzakelijk plaats vinden op de Van Meursweide in Heerde. Het festival is gecentreerd rondom podia en een foodplein waar men kan ontspannen onder het genot van een hapje en drankje. Er wordt een speciaal kinderdorp ingericht met tal van activiteiten. Wat is er te doen? Denk hierbij aan workshops, demonstraties, spelvormen zoals een circus, optredens of andere originele creatieve uitspattingen!

'Heerdelijk heeft als doel om samen met jou, je vereniging of organisatie een groot feest te maken. Een dag voor iedereen!’

meer info