Activiteiten en evenementen

 

Hier houden we u op de hoogte van de activiteiten op en in de omgeving van Camping, B&B de Plakken in Heerde.

POSTER_BockbierWild_dag_Heerde_2022

Bockbier & Wild Dag

Zaterdag 29 oktober 2022 vieren we de Bockbier & Wild Dag in Heerde!
PROEF EN BELEEF DE HERFST IN HEERDE
Tijdens de eerste Bockbier & Wilddag in het centrum van Heerde kan je tal van bockbieren proeven voor slechts € 1,-.
Daarnaast serveert elke horecastand een wildhapje, ook voor maar € 1,-. Voor kinderen zullen er lekkere hapjes te proeven zijn.
En er zal van alles te beleven zijn!
Op het Dorpspodium, op de Brink en in de Dorpsstraat zal muziek te horen zijn, kan je ezeltje rijden en zal er een woodcarving demonstratie zijn. Ook komt de Grolsch bierkoets met paarden door de straten gereden.
De Bockbier & Wilddag start in Heerde om 13:00 uur en eindigt rond 21:00 uur.
De Grolsch Bierkoets zal met paarden door de straten rijden, kinderen kunnen ezeltje rijden en op de Brink kan je kijken naar Nederlands Kampioen wood carving die met een motorzaag figuren zal zagen tijdens demonstraties tussen 14:00 en 17:00 uur.
Bockbier & Wilddag is in het centrum van Heerde. De Dorpsstraat wordt de hele dag afgezet en wordt evenemententerrein.
Dit is alles is op fietsafstand van onze Camping, B&B de Plakken. Dus zoekt u een lekker plekje om nog met de Camper op pad te gaan. Kom dan genieten van dit evenement.

meer info?
wild-spotten-in-nederland

Wildobservatie

Wildspotten?

Bij ons in Heerde op de prachtige Veluwe is die mogelijkheid er.

Zaterdag 8 oktober is er namelijk een Wildobservatie onder leiding van de boswachter:

De Dellen is een prachtig natuurgebied, bekend om de afwisseling van bossen, lanen en heidevelden. Er leeft een groot aantal edelherten en wilde zwijnen. Bij aanvang van de excursie vertelt de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen over deze dieren en laat hij o.a. geweistangen zien. Daarna wordt een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied gemaakt.
Eenmaal in de post is het belangrijk om zo stil mogelijk te zijn, zodat de dieren zich niet bewust zijn van menselijke aanwezigheid. U verblijft hier tot zonsondergang, in afwachting van het wild.
Reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: Doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het zien van wild groot. 100% wildgarantie kunnen we echter niet geven; of de dieren zich goed laten zien is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Trek donkere (geruisloze en warme) kleding aan en neem een verrekijker mee. Stilte is een vereiste; telefoons dienen uitgezet te worden en fotograferen is in verband met overlast en verstoring niet toegestaan.
Meer info en reserveren?

meer info
Boverhoff Nationale cyclocross

Boverhoff Nationale Cyclocross

Zaterdag 8 oktober is het weer zover, De Boverhoff Nationale Cyclocross wedstrijd bij het Heerderstrand in Heerde.

Wilt u goed uitgerust aan de rit beginnen,
Boek dan snel een plek bij ons op Camping, B&B de Plakken

meer info
Muziek_op_het_plein-Heerde-2022-Flyer_liggend-gitaren_891_630_90

Muziek op het plein

De Ondernemersvereniging Heerde nodigt u van harte uit op de terrassen in het centrum van Heerde om in de zomer te genieten van live muziek!

16 juli 2022: ?
30 juli 2022: Pianobar

Vanaf 14:30 op het Dorpsplein en in de Dorpsstraat in het centrum van Heerde.

Logo-TC-Heerde-2-e1416336763723

Jumbo Heerde Veluwes Mooiste!

Toerclub Heerde organiseert op de eerste zaterdag van augustus Jumbo Heerde Veluwes Mooiste!
In 2022 is dit op zaterdag 6 augustus.

De toertocht Veluwes Mooiste is een sportief en recreatief fietsevenement georganiseerd door Toerclub Heerde, in het mooiste deel van de Noord Veluwe en IJsselvallei, voor een zo breed mogelijke groep fietsliefhebbers die een aansprekende sportieve prestatie willen leveren in een toeristische ambiance.

Bij dit fietsevenement, dat jaarlijks ongeveer 600 tot 1.000 deelnemers naar de Noord Veluwe trekt, komen zowel de recreatieve als de meer geoefende fietsers aan hun trekken. De tocht wordt gereden onder auspiciën van de NTFU.

AFSTANDEN EN STARTTIJDEN
Elke fietsliefhebber wordt op zijn wenken bediend, de racefiets afstanden zijn 75, 100 en 150 km en er is een familitocht van 25 en 50 km. De routes zijn gescheiden van de andere routes en lopen grotendeels over verharde fietspaden. De starttijden zijn als volgt:

150 km van 08.00 – 9.00 uur
100 km van 08.00 – 10.00 uur
75 km van 09.00 – 10.00 uur
50 km van 10.00 – 12.00 uur
25 km van 10.00 – 12.00 uur
Eindcontrole 17.00 uur

DEELNAMEKOSTEN
De deelnamekosten bedragen € 5,00 voor de 25 en 50km (NTFU/KNWU-leden krijgen € 1,00 korting).
De kosten voor deelname aan de 75, 100 en 150 kilometertocht bedragen € 7,00 (NTFU/KNWU-leden krijgen € 2,00 korting).
Ze werken met tijdvakken en een maximum aantal deelnemers om alle regels te kunnen garanderen. Schrijf je in via:

https://www.fietssport.nl/toertochten/53735
https://tcheerde.nl/tochten/jhvm/

Meer info...
Boerderijenfietstocht

Boerderijenfietstocht 2022

Op 9 juli 2022 zal de 27ste editie van de Boerderijenfietstocht in de gemeente Heerde (gelukkig) weer op het programma staan na een onderbreking van 2 jaar vanwege corona. De organisatie is dit jaar in handen van Visit Heerde/Toerclub Heerde. De tocht met een lengte van 38 kilometer voert u langs weilanden en kanalen naar Welsum voor een bezoek aan Eko boerderij Boons en gaat vervolgens verder naar Terwolde om daarna terug te keren via een bezichtiging bij kwekerij Van de Velde naar de finish aan de Griftstraat 8 in Heerde.

De start van dit fietsevenement is bij Dorpshuis de Heerd in Heerde. Gestart kan worden tussen 10.00 en 12.00 uur en de deelnamekosten bedragen € 5,-- per persoon, terwijl voor de jeugd tot 16 jaar de kosten € 1,-- bedragen.

Parkeren is mogelijk langs de Marktstraat of op het Van Meurspark.

Wij zien u graag weer op zaterdag 9 juli 2022.

lees meer
Eiermarkt veessen

Eiermarkt 2022

Een gezellige markt met feest voor jong en oud

De muziekvereniging VIVO houdt op 9 juli voor de 27ste keer de jaarlijkse Eiermarkt in het centrum van Veessen. Deze markt wordt altijd op de tweede zaterdag in juli gehouden.

Er zijn talloze kramen van ondernemers, verenigingen en hobbyisten en net als ieder jaar een grote rommelmarkt. Op deze markt staan o.a. inwoners van Veessen, Vorchten en Marle. Verder worden er demonstraties gehouden van oude ambachten en zijn er een groot aantal tractoren waaronder ook 'oldtimers' te bewonderen.

Voor de kids is er een springkussen. Verder staat er een tent met oude foto's van Veessen e.o. Daar kan men herinneringen ophalen van vroegere tijden en dat is te doen onder het genot van een hapje en een drankje.

De leden van de muziekvereniging VIVO verkopen eieren en oliebollen. Ook hebben ze de catering in eigen beheer om op die manier ook de clubkas te versterken.

De hele dag is er muzikaal vertier met diverse dweilorkesten en nog veel meer. Er is een draaiorgel en er wordt gespreid over de hele middag en avond door verschillende groepen opgetreden

lees meer
imkerijdagen

Imkerijdag

KAARSEN MAKEN IN DE BIJENSTAL OP VRIEZE'S ERFGOED IN WAPENVELD
Een bijenvolk bewonderen dat veilig achter glas zit, de verhalen van imker Paul Docter horen en zelf een waskaars maken. Dat kan zaterdag 9 juli 2022 van 10.00 tot 15.00 uur in de bijenstal op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld.

Het is 9 juli Nationale Imkerijdag en de imkers laten dan graag zien en horen waarom bijen zo belangrijk zijn. Wie alles wil weten over werksters, darren en koninginnen, het werk van een imker of wat de rol is van de bijen als het gaat om biodiversiteit, is die dag op Vrieze's Erfgoed in Wapenveld aan het goede adres.

In de bijenstal op het terrein is ook een bijzondere collectie strokorven te zien evenals oud imkersgereedschap en een bijenvolk in een glazen kast.

Verder kan iedereen er zelf kaarsen maken van bijenwas en dat is vooral voor kinderen een leuke belevenis. En natuurlijk zijn er ook verschillende soorten honing verkrijgbaar.

Read More
Zomertoer

RadioNL Zomertoer

Tijdens de zomermaanden komt RADIONL weer naar je toe met een serie gratis toegankelijke evenementen: de RADIONL Zomertoer! Daarbij zal er worden opgetreden door bekende Nederlandse artiesten en zullen er live radio-uitzendingen zijn vanaf locatie.
Op Zaterdag 9 juli is Wapenveld aan de beurt. Een gezellige middag gegarandeerd bij het stationspark in Wapenveld.

meer info