Holland Cup Skeeleren

Holland Cup Skeeleren
Holland Cup Skeeleren

Wanneer

5 mei 2023 - 7 mei 2023    
Hele dag

Waar

Skeelerclub Oost Veluwe
Kommerseweg 2a, Heerde, Gelderland, 8181LZ

Evenement type

Kaart niet beschikbaar

Holland Cup brengt wereldtop skeeleren naar Heerde

Ruim 350 deelnemers uit 30 landen zullen van 5 t/m 7 mei strijden op de skeelerbaan in Heerde in de Holland Cup, drie dagen lang zal er gestreden worden in de Holland Cup, een evenement dat deel uitmaakt van de Europacup Skeeleren, een competitie over 9 wedstrijden verdeeld over Europa.

De eerste 3 evenementen zijn al verreden in Spanje, Portugal en Duitsland waar ook het weekend voor Heerde nog een evenement op de kalender staat. Heerde is dus de vijfde in de rij. De deelnemers komen uit de verschillende Europese landen, maar ook van ver daarbuiten, zoals onder andere China, India, Colombia, Israël en Iran.

Tussen de deelnemers bevinden zich ook diverse Europese en Wereldkampioenen. Zij strijden in verschillende leeftijdscategorieën, Kadetten – Youth – Junioren en Senioren. Iedere dag worden er twee afstanden per categorie verreden. Ook de Nederlandse Lianne van Loon, Europees Kampioen op de marathon zal willen tonen dat zij bij deze toppers hoort te staan.

De wedstrijden worden verreden op de supersnelle 200 meter baan die vorig jaar weer van een snelle coating is voorzien.

Vrijdag wordt er vanaf 14.00 uur gestreden op de 200 meter dual tijdrit en de Puntenkoers

Zaterdag start men vanaf 10.00 uur voor de 500 meter en de Afvalkoers

Zondag is de eerste start om 9.30 uur en worden de 1000 meter en een race in line verreden.

Voor de Nederlandse deelnemers is dit ook een belangrijke wedstrijd want deze wedstrijd telt als een belangrijk kwalificatiemoment voor de Europese en Wereldkampioenschappen die later in het seizoen worden verreden in respectievelijk Frankrijk en Italië.

De wedstrijden voor de Holland Cup zijn gratis te bezoeken, mede door de steun van het Ondernemers Fonds Gemeente Heerde.