Boerderijenfietstocht

Boerderijenfietstocht
Boerderijenfietstocht
BOERDERIJENFIETSTOCHT OP DE VELUWE

Op de 2e zaterdag in juli vindt de Heerder Boerderijenfietstocht plaats. 

>>KOOP HIER JE TICKET<<

In Heerde wordt op zaterdag 8 juli 2023 voor de 28e keer de Boerderijenfietstocht georganiseerd. Deze inmiddels traditionele fietstocht vindt jaarlijks plaats en doet één of meerdere boerderijen aan. Fietsers genieten van de landelijke omgeving van het Veluwse dorp Heerde. De route voert langs weteringen en de rivier de IJssel, langs lokale evenementen, natuurlijk langs boerderijen en altijd is er een stop bij een goed restaurant.

In het verleden was de tocht tussen de 35 en 40 kilometer. Door het toenemend aantal e-bike deelnemers wordt de lengte van de tocht in 2023 rond de 50 km. Er is een mogelijkheid de route in te korten.

STARTLOCATIE

De start van dit fietsevenement is bij Dorpshuis de Heerd in Heerde. Gestart kan worden tussen 10.00 en 12.00 uur uur en de binnenkomst is voor 17:00 uur voor de laatste stempel. De deelnamekosten bedragen € 7,50 per persoon, terwijl voor de jeugd tot 16 jaar de kosten € 3,50 bedragen. Vanaf 2023 kan je je vooraf aanmelden door een online ticket te kopen. Zo wil de organisatie de rij korter maken op de ochtend van de fietstocht. De kosten zijn hetzelfde. Van tevoren aanmelden is niet verplicht. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats aan de Marktstraat in Heerde en op de aangrenzende van Meursweide.

Naast het bezoek aan enkele bedrijven krijgt u een kopje koffie bij vertrek en een versnapering voor onderweg. Bij terugkomst ligt de welverdiende herinneringsmedaille voor u klaar.

ROUTE DOOR IJSSELVALLEI EN OVER DE VELUWE

Na vertrek uit Heerde gaat de route eerst door de weilanden naar de eerste bestemming: Fruitbedrijf Huiskamp. Via Restaurant De Loreley komt u terecht op IJsboerderij de Schellenberg.
De route gaat weer terug naar de startlocatie, waar de deelnemers met accordeonmuziek worden onthaald en rustig kunnen napraten ondertussen nog nagenietend van de onderweg gemaakte foto’s en eventueel snuffelen in de fotoboeken van voorgaande jaren. Ook kan er weer met de loterij meegedaan worden.

INFORMATIE

De organisatie is in handen van Visit Heerde en Toerclub Heerde. Voor inlichtingen kunt u bellen met 0578-617094 of mailen naar info@visitheerde.com.

  • Startlocatie is Dorpshuis De Heerd in Heerde.
  • Parkeren bij de startlocatie kan op de parkeerplaats aan de Marktstraat in Heerde of op de aangrenzende van Meursweide.
  • Deelnamekosten Volwassene € 7,50 pp, jongere tot 16 jaar € 3,50 pp. Dit is inclusief koffie, versnapering, herinnering en een lekkere verrassing op de ijsboerderij die bezocht wordt.
  • Een startbewijs kunt u alvast online kopen in onze webshop. Toon de e-mail met bevestiging van Visit Heerde en krijg sneller uw stempelkaart in Dorpshuis De Heerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *